Ga jij je eigen theehuis beginnen? We helpen je op weg

Gefeliciteerd! Je hebt net een nieuw pand aangeschaft waar jij je droom gaat verwezenlijken: je eigen theehuis! Een van de belangrijkste zaken is achter de rug en nu is het tijd om stappen te zetten. Heb je al je vergunningen in orde? Wat komt er op de kaart? Hoe ga je je zaak inrichten? In dit artikel behandelen we deze vragen en helpen we je op weg met jouw theehuis.

Zonder vergunningen geen thee
Bij het starten van een eigen zaak hoort ook een minder leuk deel, het regelen van vergunningen. Een langdradig proces, maar wel een zeer belangrijke. Hieronder staan de vergunningen die je moet regelen voordat je je theehuis kan openen.

Kamer van Koophandel (KvK) en de Belastingdienst: bij het beginnen van een eigen bedrijf moet je je inschrijven bij de KvK om zo in het Handelsregister te komen. De KvK schrijft jou dan automatisch in bij de Belastingdienst.
Bestemmingsplan gemeente: altijd goed om te checken of het bestemmingsplan van jouw pand kloppend is. Wanneer dit niet zo is, kun je dit bij de gemeente laten wijzigen.
Omgevingsvergunning; mocht je in de toekomst willen verbouwen of renoveren dan heb je een omgevingsvergunning nodig.
Exploitatievergunning: sommige gemeenten eisen van startende ondernemers een exploitatievergunning. Dit heeft te maken met openbare orde en veiligheid.
Hygiëne; als je gaat werken in de horeca heb je een HACCP-plan nodig. Hierin zet je de gevaren voor de veiligheid van voedsel in uw productieproces.
Terrasvergunning: wil je een terras bij je theehuis? Dan heb je een terrasvergunning nodig.

Regel je menukaart voor straks
Bij elke horecagelegenheid hoort natuurlijk een menukaart, zo ook bij jouw theehuis. Voor jezelf is het van belang dat je goed weet wat je wil gaan verkopen in je theehuis. Ga je naast thee ook gebak serveren? Komt er een optie om te lunchen? Blijf je open tijdens de borreluren? Allemaal vragen die impact hebben op de menukaart die je gaat samenstellen. Het belangrijkste is natuurlijk dat de menukaart aansluit op de doelgroep die je wil aanspreken. Voorkom keuzestress bij je doelgroep door je kaart niet te groot te maken. Een grote variatie in thee is natuurlijk nooit een probleem. Maar kies je ook voor een lunchkaart, zorg dan dat je niet meer dan tien gerechten op de kaart hebt staan. Wees origineel en creatief bij het maken en samenstellen van je menukaart. Het werkt als een visitekaartje voor je theezaak, dus make it special.

Maak zaak van een mooie zaak
De inrichting van je theehuis is natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen. Je moet over alles nadenken: je vloer, meubels, muurbekleding, verf en nog veel meer. Het kiezen van een vloer en de bescherming hiervan is heel belangrijk. Als je de hele week door klanten krijgt, wordt er veel met stoelen geschoven. Het risico is dat je vloer hierdoor beschadigd en dat wil je niet. Door stoel viltjes te gebruiken onder de stoelpoten voorkom je dit al snel. Daarnaast zijn stoelwielen een goede oplossing. Maar het belangrijkste is natuurlijk de uitstraling van je theehuis. Kies voor een sprekende vloer met meubels die hier mooi bij passen. Stem alle kleuren goed op elkaar af om zo voor de perfecte uitstraling te gaan. Hoe fijner een klant zich voelt in jouw zaak, hoe groter de kans is dat ze terugkomen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken waar je aan moet denken bij het beginnen van je theehuis. Maar we hopen je met deze tips alvast goed op weg te helpen.

Het bericht Ga jij je eigen theehuis beginnen? We helpen je op weg verscheen eerst op Theegek.nl.

Geef een reactie