Welke verschillende soorten losse thee zijn er?

Een lekker kopje thee in de morgen, of in de winter wanneer het erg koud is en je net uit de vrieskou thuis komt, ieder moment is een geschikt moment voor een kopje thee. Naast dat thee lekker is, heeft het ook nog eens gezondheidsvoordelen en werkt het ontspannend. Je hebt natuurlijk de theezakjes, maar je hebt ook losse thee. Deze thee is vaak vers en rijk van smaak. Hieronder zullen we enkele verschillende soorten losse thee bespreken.

Groene thee

Misschien is dit wel de meest bekende thee, de groene thee. Deze thee wordt gemaakt vanuit de bladeren van de Camellia sinensis-plant. Deze bladeren moet je dan eerst laten verwelken en vervolgens verwarmen. Deze thee heeft een frisse smaak en bevat een hoog gehalte aan antioxidanten. Deze antioxidanten zorgen ervoor dat je lichaam beschermt is tegen vrije radicalen en ondersteunen het immuunsysteem. 

Zwarte thee

Het tegenovergestelde van de groene thee, is de zwarte thee. Deze theesoort is volledig geoxideerd en heeft een sterkere smaak dan groene thee. Net zoals bij de groene thee, bevat zwarte thee ook een groot aantal antioxidanten. Deze thee wordt vaak gedronken met een beetje melk of suiker, maar dit hoeft natuurlijk niet. Nu al zin gekregen in deze thee? Kijk eens bij de losse thee van de Theebaron.

Oolong thee

We hebben nu twee uiterste gehad, groene en zwarte thee, maar wat zit daar dan tussen in? Dat is de Oolong thee. Deze thee varieert erg van smaak, zo kan hij heel bloemig en fruitig zijn, maar soms ook erg houtachtig en geroosterd. Oolong thee biedt net als groene en zwarte thee voordelen aan de gezondheid.

Witte thee

Misschien heb je hier nog niet eerder van gehoord, maar er bestaat ook witte thee. Dit is de minst bewerkte thee die je kunt vinden en heeft een hele subtiele smaak. De bladeren voor deze thee worden minimaal bewerkt en gedroogd, waardoor het zijn natuurlijke smaak behoudt. Deze thee bevat een hoog gehalte aan antioxidanten en polyfenolen. Heb je nu trek gekregen in thee? Zoek dan eens op “Thee kopen bij de Theebaron”.

Welk moment van de dag het ook is of voor welke gelegenheid dan ook, thee is altijd een goede optie. Je hebt naast het theezakje ook losse thee. Voorbeelden van losse thee zijn groene thee, zwarte thee, oolong thee en witte thee. Ieder heeft zijn eigen smaak, maar allen bieden gezondheidsvoordelen vanwege de antioxidanten. 

Geef een reactie