Waarom het goed is om eens een theetje met een headhunter te drinken

Een kopje thee drinken is natuurlijk altijd een goed idee. Het is lekker en daarnaast ontspannend. Ergens een bakkie doen kan ook nog iets anders opleveren. Al hangt dit wel van het gezelschap en de gelegenheid af. Stel dat je droomt van een betere baan, dan is het goed om op de radar van een headhunter te komen. Wat een headhunter is? Dat wordt uitgelegd in dit artikel.

Wat is een headhunter?

Zeker bij leidinggevende functies wordt vaak een headhunter ingeschakeld. Wist je trouwens dat het overgrote deel van de managers die stap omhoog niet zelf heeft opgezocht? De wens was er wel, maar ze waren niet actief op zoek. Ze zijn door derden benaderd. Vaak gaat het in zo’n geval om een headhunter van gespecialiseerde bedrijven zoals Top of Minds.

Het verschil tussen een headhunter en een recruiter is dat een headhunter zich specifiek richt op kandidaten voor leidinggevende functies. De headhunter is in dienst van het bedrijf dat personeel zoekt en gebruikt vooral zijn of haar eigen netwerk om kandidaten te vinden. Aan jou dus de taak om op te vallen.

Hoe val je op?

Opvallen kan op verschillende manieren. Om te beginnen moet je je werk goed doen. Daarmee bouw je een goede naam op. Niet alleen bij je huidige werkgever, maar ook naar de buitenwereld. Misschien dat je nu denkt dat de buitenwereld je werk niet kan zien. Daar komt LinkedIn om de hoek kijken.

Je pagina op LinkedIn is je digitale visitekaartje. Als een bedrijf op zoek is naar een kandidaat met een bepaald profiel, kunnen ze zomaar bij jou terechtkomen. En dat terwijl je helemaal niet actief aan het solliciteren bent. Dit wordt executive search genoemd. Grote bedrijven maken regelmatig gebruik van deze methode.

Wees fysiek zichtbaar

Daar is dat kopje thee dus voor. Bij wijze van spreken, want de kans is aanwezig dat er ook iets anders wordt gedronken op een netwerkborrel. Deze borrels zijn dé plek om nieuwe contacten op te doen. Je kunt er een zaadje planten dat misschien wel gaat uitkomen in de vorm van de baan waar je al lang op zit te azen. Bovendien zijn het gezellige middagen of avonden.

Opleidingen

Alleen voor jezelf is het al goed (en leuk) om je te blijven ontwikkelen. De kennis kan je gebruiken in je huidige baan en bij een eventuele volgende werkgever. Behalve dat je kennis wordt vergroot, kan je tijdens de training of opleiding ook nieuwe contacten opdoen. Dit kan later alleen maar van pas komen.

Blijf hard werken

Mensen die hard werken worden beloond. Bij hun huidige werkgever gebeurt dat, en daarbuiten ook. Je hoort vaak dat het wereldje maar klein is. Dat is zeker in Nederland het geval. Hoe meer mensen weten dat jij een uitstekende werknemer bent, hoe groter de kans dat dit iets oplevert. En dan kan je je kopjes thee op de plek van je dromen gaan drinken.

Het bericht Waarom het goed is om eens een theetje met een headhunter te drinken verscheen eerst op Theegek.nl.

Geef een reactie