Waar moet je op letten bij het kopen van thee? – 4 Tips

Natuurlijk drinken veel mensen thee, vooral in de koude wintermaanden. Thee is lekker, verwarmend en gezond. Maar hoe kies je nu eigenlijk de beste thee uit die past bij jouw smaak- en eigenschapsvoorkeuren? En waar moet je op letten als je thee gaat kopen? Wij geven je hier enkele van de beste tips! 

1. Waar komt de thee vandaan? 

Kijk naar de herkomst of origine van de thee. Afhankelijk daarvan krijg je meestal een goede indicatie over hoe het eruit ziet en smaakt. Bijvoorbeeld, als de thee uit China of Japan komt, heb je waarschijnlijk groene of wit-thee. Als je thee uit India koopt, zul je vaak in aanraking komen met thee uit de Ayurveda-geneeskunde. Dit zijn verschillende soorten kruidenthee die al eeuwenlang als medicinale behandeling worden gebruikt, lang voordat de thee in India als een commerciële drank werd beschouwd.

2. Raak bekend met de verschillende theesoorten 

Verder is het belangrijk om te weten wat voor soort thee je wilt. Er zijn veel verschillende soorten, zoals wit, groene, gele, oolong en zwarte thee. Elk type heeft een andere smaak en aroma. Koop daarom thee die bij jouw smaak past. 

3. Ga voor duurzaam geteelde theebladeren

Een gezonde bodem is essentieel voor de smaak van thee, want het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en herbiciden kan de bodem die de theeplant ondersteunt, doden en de voedingsstoffen uitputten. Hoe rijker en levendiger de grond, hoe beter de thee zal smaken. 

Bovendien is het de moeite waard om te kiezen voor losse thee in plaats van theezakjes. Met losse thee is de kans vaak groter dat je meer natuurlijke varianten drinkt. Door de meest natuurlijke losse thee te gebruiken kun je bovendien gemakkelijker afval verminderen. Dat is goed voor het milieu, want de meeste theezakjes gebruiken polypropyleen om het zakje af te sluiten en zijn vorm te behouden in heet water, waardoor ze niet volledig composteren. Bovendien zorgt dit voor miljarden microplastics in de beker. Losse thee heeft een meer levendige smaak die meestal niet te vinden is in industriële theezakjes. 

Kies een gerenommeerde online theewinkel

Thee kopen? Bij de Theebaron vind je de beste losse theesoorten tegen de beste prijzen.  Bovendien vind je hier ook accessoires voor de echte theeleut! Maak dus een lijstje van jouw favoriete smaken en kies voor tal van theesoorten met de beste gezondheidseigenschappen. 

Dat waren onze 4 tips om te beginnen met het creëren van jouw theecollectie. Als je op deze tips let, kun je de beste thee vinden die bij jou past! Veel plezier met het uitzoeken en geniet van je heerlijke warme drank. Cheers!

Het bericht Waar moet je op letten bij het kopen van thee? – 4 Tips verscheen eerst op Theegek.nl.

Geef een reactie