TEAmwork Tea – eerlijke thee smaakt beter

TEAmwork Tea, de online aanbieder voor eerlijke thee, maakt graag een positieve impact op de wereld. Niet door dat te zeggen, maar door te doén. Op de volgende vier manieren brengen we dat in de praktijk.

1 – Ingepakt door mensen met afstand tot arbeidsmarkt
Bij TEAmwork Tea geloven we in mensen. Al onze theepakketjes worden in Nederland met zorg en toewijding ingepakt door mensen met een speciaal talent. Zij hebben een afstand tot de arbeidsmarkt, maar hebben ontzettend veel plezier in hun werk. Het zou dus kunnen dat er daardoor per ongeluk een keertje een verkeerde smaak in een theebox wordt ingepakt. Kan gebeuren! Voor onze klanten lossen we dat snel op, maar dat zal onze samenwerking met de inpakkers nooit in de weg staan.

2 – Bezorgd met de fiets (wanneer mogelijk)
CO2-neutraal bezorgen doe je natuurlijk het liefst op de fiets, waar mogelijk. Dit vermindert niet alleen de uitstoot van schadelijke gassen, maar is ook gewoon veel leuker voor onze bezorgers. We zijn trots op onze samenwerking met Cycloon, en dragen zo samen bij aan een schonere en groenere wereld.

3 – Geplukt in Sri Lanka door vrouwen die daar eerlijk salaris voor krijgen
Onze theeblaadjes worden met de hand geplukt in Sri Lanka. Theeplukkers zijn vrijwel altijd vrouw en behoren tot armste bewoners van het land. Door onze theepluksters een eerlijk salaris te geven behoeden we ze voor armoede. Ook hebben ze inspraak in de bestedingen van het fairtrade fonds dat ze als coöperatief zelf beheren. Female empowerment is overal belangrijk, maar in een land als Sri Lanka is het nóg essentiëler. Zeker in een industrie waarin veel vrouwen werken, zoals op theeplantages. Niet voor niets tipt de ASN Bank TEAmwork Tea als koploper in hun duurzame theegids.

4 – Kwaliteitsthee: echte theeblaadjes, geen gruis (zoals in de supermarkt)
Normaal zit er verschil tussen losse thee en thee in piramidezakjes. Bij TEAmwork Tea bestaat dat verschil niet! Of je nu losse thee bestelt, of thee in piramidezakjes: je krijgt áltijd kwaliteitsthee met hele blaadjes – dus niet het gruis dat normaal in theezakjes zit. Bovendien zijn onze piramidezakjes gemaakt van soilon, dus volledig biologisch afbreekbaar. Wist je trouwens dat je van kwaliteitsthee altijd minstens twee koppen kunt zetten, met dezelfde theeblaadjes? Zoveel smaak zit erin. Je proeft ’t verschil.

TEAmwork Tea  Cocktail: met rooibos-hibiscus en (evt) wodka en suikersiroop.

2 martiniglazen
2 grote ijsblokjes
60 ml sterke thee van rooibos, volledig afgekoeld
30 ml hibiscus sap
1 theelepel suikersiroop
(evt) 10 ml wodka

Leg in elk martiniglas een ijsblokje
Meng alle overige ingrediënten in een shaker en schud. Schenk uit over de twee glazen. Garneer met bijvoorbeeld aalbessen of kleine marshmallows.
Cheers!

Over TEAmwork Tea
TEAmwork Tea = het eerlijke thee abonnement. Opgericht door Claartje, inmiddels versterkt door Jeroen, Sebastiaan & Floris. Het bedrijf is de Tony Chocolonely van thee: we brengen kwaliteitsthee direct van de plantage naar de brievenbus van onze abonnees (short chain) en geven onze vrouwelijke theepluksters in Sri Lanka een eerlijk salaris. Dat is nodig, want theeplukkers zijn vrijwel altijd vrouw, en behoren tot armste bewoners van het land. Onze thee wordt in Nederland bij je thuis bezorgd door getalenteerde mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle thee is handgeplukt, biologisch, fairtrade, in plastic-vrije theezakjes. Bij TEAmwork Tea kost thee wat het zou móeten kosten, als er niemand uitgebuit wordt en geen natuur en plantages voor uitgeput worden.

Het thee abonnement (B2B & B2C) is extreem flexibel – zoals het hoort. Kies zelf vaste theesmaken of ga voor een verrassingsbox. Kies per smaak voor losse thee of voor 100% plastic-vrije soilon piramidezakjes. Het abonnement is altijd met één muisklik te pauzeren, of aan te passen. Kortom, volledige vrijheid! Bestellen kan op  teamworktea.com.

Het bericht TEAmwork Tea – eerlijke thee smaakt beter verscheen eerst op Theegek.nl.