6 redenen waarom losse thee beter is dan theezakjes

Thee is verkrijgbaar in theezakjes, maar je kunt ook losse thee kopen. Hoewel het beide thee is, zijn de thee uit theezakjes en losse thee wel aanzienlijk verschillend van elkaar. De thee uit de theezakjes die je uit de supermarkt haalt wordt van dezelfde planten gemaakt als losse thee, dat is niet anders. Verder verschillen theezakjes en losse thee echter van elkaar als dag en nacht. Ik geef je 6 verschillen tussen theezakjes-thee en losse thee.

Verschil 1: voedingstoffen
Door de manier waarop thee voor theezakjes geproduceerd wordt, gaan er enorm veel voedingstoffen verloren. Losse thee is een stuk minder bewerkt, waardoor de voedingsstoffen beter bewaard blijven. Losse thee bevat een stuk meer antioxidanten, vitaminen en polyfenolen.

Verschil 2: suiker
Losse thee bevat theebladeren, en in sommige gevallen fruit en/of kruiden. Theezakjes-thee bevat daarnaast vaak ook suiker, waardoor het een stuk minder gezond is dan losse thee.

Verschil 3: kwaliteit van de theebladeren
Zoals ik in de introductie al noemde, worden dezelfde planten gebruikt voor theezakjes als voor losse thee. Toch zit er een groot verschil in kwaliteit van de thee(bladeren). De thee die in theezakjes zit wordt namelijk machinaal geplukt, waardoor zowel de goede als de slechte theebladeren gebruikt worden. Losse thee wordt met de hand geplukt, waardoor alleen de goede theebladeren gebruikt worden om thee van te maken.

Verschil 4: losse thee wordt niet vermalen
Thee dat gemaakt wordt voor theezakjes, wordt machinaal vermalen waardoor het sneller kleur en smaak afgeeft. Het nadeel daarvan is dat de kwaliteit van thee achteruit gaat. Losse thee wordt niet vermalen, waardoor het kwalitatief een stuk beter is.

Verschil 5: meer smaak
De hogere kwaliteit van losse thee, het feit dat er geen smaak verloren gaat door het vermalen van theebladeren en omdat theezakjes vaak aan meer zuurstof wordt blootgesteld, heeft losse thee veel meer smaak dan theezakjes-thee.

Verschil 6: duurzaamheid
Losse thee is om verschillende redenen duurzamer dan thee uit theezakjes. Waarom is losse thee duurzamer dan theezakjes? Onder andere omdat er meer verpakkingsmateriaal wordt gebruikt bij theezakjes, en er machines/fabrieken gebouwd moeten worden om de thee te vermalen. De milieuschade van de productie en verpakking van losse thee is een stuk minder dan bij theezakjes.

Heb ik je geïnteresseerd gemaakt in losse thee? Wees dan welkom op theewebshop Theemomentje, daar vind je heel veel lekkere soorten.

Het bericht 6 redenen waarom losse thee beter is dan theezakjes verscheen eerst op Theegek.nl.