Theeshortbreads met Keemun Congou thee

Martijn
Berichten: 48
Lid geworden op: 17 nov 2008 14:41

Theeshortbreads met Keemun Congou thee

Berichtdoor Martijn » 12 dec 2017 23:23

In het Simon Lévelt Magazine werd foodblogger Wendy Heyer uitgedaagd om een nagerecht te maken waarin een van de theeën van Simon Lévelt is verwerkt. Wendy aarzelde geen moment en hoefde al helemaal niet lang na te denken over wat ze wilde maken. Op Pinterest was ze eerder een gerecht tegengekomen met Chinese thee. Dit was een goede aanleiding om hiermee aan de slag te gaan.

Ingrediënten:
200 g bloem
50 g suiker
½ el vanille essence
125 g ongezouten roomboter (koud)
1 ½ el Keemun Congou thee
* Voor circa 12 koekjes.

De voorbereiding
Doe de suiker, Keemun Congou thee en boter in een keukenmachine en hak dit tot de theeblaadjes heel fijn zijn. Daarna voeg je de bloem, zout en vanille essence toe en zet je de machine weer aan tot je een flink korrelige massa hebt. Plaats een vel bakpapier op je werkblad en leg daar het losse deeg op. Druk het deeg met je handen bij elkaar en maak er een rol van. Kneed het deeg niet! Anders worden de koekjes taai. Rol het deeg in het bakpapier en leg het minstens een uur in de koelkast om hard te worden.

Koekjes bakken
Verwarm de oven voor op 180 °C en plaats bakpapier op een bakplaat. Haal de deegrol uit de koelkast en snijd het in plakken van ongeveer 1 cm. Gebruik hiervoor een scherp mes en maak een goede snijdende beweging. Omdat het deeg los is, breekt het gemakkelijk doormidden als je er teveel op duwt. Verspreid de koekjes over de bakplaat en bak ze 15-20 minuten in het midden van de oven. De koekjes moeten stevig aanvoelen en licht gekleurd zijn. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster om ze volledig af te laten koelen.

Recepten
Voor meer recepten met koffie en thee, bekijk je de receptenpagina van Simon Lévelt.
Martijn Verhaeg
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Twitter: @martijnverhaeg

Teasenz.nl
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 mar 2018 14:17
Locatie: China & NL
Contacteer:

Re: Theeshortbreads met Keemun Congou thee

Berichtdoor Teasenz.nl » 11 mar 2018 14:24

Leuk recept! Keemun is een goede keus, gezien deze lekker intens van smaak is en hierdoor goed te proeven is in de koekjes.
Teasenz.nl (https://www.teasenz.nl) een online webwinkel gespecialiseerd in echte Chinese thee en thee accessoires.


Terug naar “Bij de thee”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron